HAKUTULOS
Kaupunkisuunnittelu
Valtakunnallisessa puistoja koskevassa kyselyssä Vaasan kaupunki sai parhaat arviot kaupungin asukkailta.
Liikennepuisto on yksi hyvä esimerkki kaupungin, asukkaiden ja yritysten välisestä yhteistyöstä.
Haavoittuvassa asemassa olevia lapsia ei aina tunnisteta, ja he eivät saa tarvitsemaansa tukea. Unicefin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa tekemään työtä lasten ja nuorten aseman parantamiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa. Kuntien kehitystyössä lapsiystävällisyys liittyy ihan kaikkeen. Artikkelissa kerrotaan, miten lapsiystävällisyyttä kehitetään Vaasassa.
Milla Tuormaa avaa kirjoituksessaan lähimetsän merkitystä lasten ja muiden kaupunkilaisten sekä luontokoulutoiminnan näkökulmasta. ”Kaupunkilaislapsille on tärkeää saada tuntuma metsään päiväkodissa ja koulussa. Hienointa on, jos päiväkodin tai koulun lähietäisyydeltä löytyy metsä, jonne voi tuntien lomassa palata. Siellä koetut retket luovat tasa-arvoista pohjaa. Kaikilla ei ole perheen kanssa mahdollisuutta tai taitoa retkeillä ulkoilualueilla kauempana. Koulun ja päiväkodin retket innostavat lasta palaamaan lähimetsään myös vapaa-ajalla kavereiden tai läheisten aikuisten kanssa.”
Tikka naputtaa keloa. Tuolla sammaleisella koivulla voisin järjestää ötökkätutkimuksen. Istun kuusenrungolla Helsingissä, Haagan Riistavuoressa ja suunnittelen retkeä. En haluaisi ajatella, että teen sen siksi, että metsä on uhattuna. Jokaisella koululla ja päiväkodilla pitäisi olla tällainen metsä oppimisympäristönä.