Koulutukset opettajille ja kasvattajille

FEE Suomi järjestää yhdessä muiden toimijoiden kanssa maksuttomia ympäristökasvatuskoulutuksia opettajille ja kasvattajille. Koulutuksissa käsitellään monipuolisesti eri teemoja.

Tule rohkeasti mukaan päivittämään osaamistasi, inspiroitumaan ja tutustumaan uusiin aihepiireihin. Opetettavien asioiden hyvä tuntemus on lähtökohta laadukkaalle ympäristökasvatukselle!

Me tulevaisuudentekijät - kestävä elämäntapa varhaiskasvatuksessa

 

Me tulevaisuudentekijät - kestävä elämäntapa varhaiskavatuksessa -koulutus (1,5 op) tarjoaa tietoa ajankohtaisista ympäristöaiheista ja luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä työkaluja kestävän toimintakulttuurin rakentamiseen varhaiskasvatuksessa.

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle tarkoitettu koulutus on osa Opetushallituksen tukemaa Kohti ympäristövastuullista oppimisyhteisöä -hanketta, ja se on toteutettu yhteistyössä yhdeksän eri ympäristöalan organisaation kanssa. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutuksia järjestetään vuoden 2023 aikana eri paikkakunnilla. Koulutuksesta järjestetään myös etätoteutuksia.

Kouluttajina toimivat Suomen ympäristöopisto SYKLI:stä ympäristökasvattaja Riina Fågel, FEE Suomen viestintä- ja koulutussuunnittelija Paula Ahola, Kierrätyskeskuksen ympäristökoulu Polun ympäristökasvatuksen asiantuntijat Anu Kaila ja Elena Lehtimäki, sekä Natur och Miljö:n ympäristökasvatuspäällikkö Jonas Heikkilä.

Koulutusten ohjelma ja lisätiedot täältä!

Paikkakunnat ja aikataulut:

SYKSY 2023:

TAMPEREEN SEUTU
to 7.9. klo 12-16 ja pe 27.10. klo 12-16
Varalan urheiluopisto, Varalankatu 36, Tampere
Ilmoittautuminen on päättynyt.

VERKKOKOULUTUKSET

VERKKORYHMÄ 3 (ent. LAPPEENRANNAN SEUTU)
pe 3.11. klo 12-16 ja pe 17.11. klo 12-14
Koulutus toteutetaan Teamsissä.
Ilmoittautuminen on päättynyt.

VERKKORYHMÄ 4
ke 8.11. klo 12-16 ja pe 1.12. klo 12-14
Koulutus toteutetaan Teamsissä.
Ilmoittautuminen on päättynyt.

VERKKORYHMÄ 5 (koulutus ruotsiksi)
ke 25.10. klo 12-16 ja ke 22.11. klo 12-14
Koulutus toteutetaan Zoomissa.
Ilmoittautuminen on päättynyt.

VERKKORYHMÄ 6 (koulutus ruotsiksi)
to 2.11. klo 12.30-16.20 ja to 30.11. klo 12.30-14.30
Koulutus toteutetaan Zoomissa. Ensimmäinen koulutuspäivä on mahdollista katsoa tallenteelta.
Ilmoittautuminen on päättynyt.

Transformer 2030 – Kestävyysosaajat

 

Transformer 2030 – Kestävyysosaajat on varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukioiden ja ammatillisen koulutuksen, taiteen perusopetuksen sekä vapaan sivistystyön henkilöstölle ja johdolle suunnattu kestävän tulevaisuuden täydennyskoulutushanke.

Hankkeen kouluttajina ja sparraajina toimii kestävän elämäntavan eri sisältökokonaisuuksiin erikoistuneita tutkimus- ja järjestökenttien johtavia asiantuntijoita, jotka tarjoavat eväitä kestävyyskriisin aikakauden suurimpien kasvatuksen haasteiden ymmärtämiseen ja taklaamiseen. FEE:n kouluttajana toimii viestintä- ja koulutussuunnittelija Paula Ahola.

Kouluttajien tukemina osallistujat saavat käyttöönsä käytännönläheisiä työtapoja, uusia näkökulmia ja muutosvoimaista osaamista.

Koulutuskokonaisuus sisältää ennakkotehtävän, kolme koulutuspäivää sekä projektityön toteutuksen. Koulutus (4op) on osallistujille maksuton. Lue lisää koulutuksesta täältä.

Valtakunnallinen etäkoulutus syksy 2023: ke 11.10., ke 8.11. ja ti 5.12. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Yhdessä ulkoluokkaan

Yhdessä ulkoluokkaan! on Opetushallituksen rahoittama ja maksuton täydennyskoulutussarja esi- ja perusopetuksen parissa työskenteleville henkilöille.

Yhdessä ulkoluokkaan! -hankkeen tavoitteena on lisätä opettajien ja kasvattajien ulkona oppimisen pedagogista osaamista ja valmiuksia. Oleellisena osana on suunnitelmallisuuden, laadukkaan ja turvallisen toteutuksen sekä arvioinnin vahvistaminen.

Hankkeessa on viisi koulutusmoduulia, joita voi suorittaa erikseen tai luoda oman/organisaation tarpeen mukaisia koulutuskokonaisuuksia. Koulutusmoduuleihin liittyy niin ennakko- kuin jälkitehtävä.

Katso kaikki koulutuksen Moduulit: YHDESSÄ ULKOLUOKKAAN -KOULUTUKSET

FEE Suomi kouluttaa hankkeessa syksyllä 2023:

Moduuli 5: Ympäristökasvatusta ulko-opetuksen keinoin

Kaikki ulkona tapahtuva opetus ei ole automaattisesti ympäristökasvatusta. Mihin tulisi kiinnittää huomiota niin opetuksen suunnittelussa, toteutuksessa kuin oppimisympäristön valinnassa laadukkaan ympäristökasvatuksen näkökulmasta? Koulutusosion tavoitteena on tukea eopsin ja opsin arvoperustaan sitoutumista ulkona oppimisen kautta ja tarjota työkaluja koko työyhteisön kestävyyden kehittämiseen. Koulutuksessa tutustutaan Vihreän lippu -ohjelman materiaaleihin, hyviin tosielämän esimerkkeihin sekä käytännön harjoituksiin ulkona. FEE:n kouluttajana toimii Vihreä lippu -ohjelmajohtajan sijainen Jenni Perttu.

  • 27.9. Rovaniemi
  • 11.10. Joensuu
  • 17.10. Kotka

Lisätietoja löydät täältä

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.