Tietoa meistä

FEE Suomi edistää kestävää tulevaisuutta ympäristökasvatuksen keinoin. Vahvistamme ympäristökasvatuksen laatua, asemaa ja yhteistyötä Suomessa. Tavoitteenamme on, että yhä laajempi joukko opettajia ja kasvattajia voi tarjota lapsille ja nuorille valmiudet osallistua kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.


FEE Suomi on edistänyt suomalaista ympäristökasvatusta jo yli kolme vuosikymmentä. Kokoamme Suomen ympäristökasvatustoimijat viestimään ja vaikuttamaan yhdessä. Olemme myös osa maailman suurinta ympäristökasvatusjärjestöjen verkostoa, Foundation for Environmental Educationia.

FEE Suomi omistaa yhteiskunnallisen yrityksen Going Green Oy:n, joka edistää kestävää matkailua mm. koordinoimalla maailman johtavaa matkailualan Green Key -ympäristöohjelmaa.

Arvot

osallisuus
yhteistyö
luotettavuus
oppimisen ilo

Visio

FEE Suomi on tunnettu ja arvostettu alan asiantuntijajärjestö, joka vaikuttaa
yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ympäristökasvatuksen laatuun ja asemaan
Suomessa.

Missio

FEE Suomi edistää, kehittää ja tukee ympäristökasvatusta Suomessa.

Näin edistämme ympäristökasvatusta:

1. Tuemme varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten ympäristökasvatustyötä

Koordinoimme kansainvälistä Vihreä lippu -ohjelmaa Suomessa. Vihreä lippu on Suomen suurin ympäristöohjelma ja -sertifikaatti päiväkodeille, kouluille ja muille kasvatusalan toimijoille. Tutustu Vihreään lippuun ja liity mukaan!

Tuotamme osana Vihreää lippua myös kaikille avoimia ympäristökasvatusmateriaaleja. Tutustu materiaaleihimme luonnon monimuotoisuudesta, ympäristöahdistuksesta, ilmastokasvatuksesta, globaalikasvatuksesta ja terveestä elämästä Vihreän lipun verkkosivuilla.

2. Vaikutamme päätöksentekoon ja vahvistamme ympäristökasvatuksen painoarvoa

Vaikutamme aktiivisesti päätöksentekoon ympäristökasvatuksen edistämiseksi. Kokoamme alan järjestöt ja toimijat vaikuttamaan yhdessä. Kerromme päättäjille ympäristökasvatuksen tarpeista, toiveista ja vaatimuksista. Teemme tutkimukseen perustuvia esityksiä ympäristökasvatuksen kehittämiseen. Lue lisää vaikuttamistyöstämme.

3. Kehitämme ympäristökasvatuksen osaamista ja laatua

Järjestämme opettajille ja kasvattajille maksuttomia koulutuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tutustu koulutuksiin.

Nostamme laadukasta ympäristökasvatustyötä esiin ympäristökasvatuksen tunnustuspalkinnolla. Katso edellisvuosien palkinnonsaajat.

4. Lisäämme ympäristökasvatuksen tunnettuutta viestinnällä

Kokoamme uutiskirjeeseemme ympäristökasvatustoimijoiden kiinnostavimmat kuulumiset: uudet materiaalit, koulutukset, tapahtumat, avoimet työpaikat ja tutkimusuutiset. Tilaa uutiskirje.

Julkaisemme Ympäristökasvatus-lehteä, joka on alan merkittävin julkaisu Suomessa. Voit lukea lehteä verkkosivuillamme.

Viestimme ympäristökasvatuksen tärkeimmistä ajankohtaisista asioista myös sosiaalisen median kanavillamme. Seuraa meitä Facebookissa, Linkedinissä, X:ssä ja Instagramissa.

Lisää toiminnastamme:

Kuva: Sanjaana Gavalas
Kuva: Sanjaana Gavalas

Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mahdollisuuden oppia kestävän tulevaisuuden tiedot ja taidot.

Tue työtämme ympäristökasvatuksen vahvistamiseksi ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi Suomessa.
Liity FEE Suomen jäseneksi tai tee lahjoitus.

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.