FEE Suomi

FEE Suomi edistää kestävää tulevaisuutta ympäristökasvatuksen keinoin. Vahvistamme ympäristökasvatuksen laatua, asemaa ja yhteistyötä Suomessa. Tavoitteenamme on, että yhä laajempi joukko opettajia ja kasvattajia voi tarjota lapsille ja nuorille valmiudet osallistua kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.


FEE Suomi on edistänyt suomalaista ympäristökasvatusta jo yli kolme vuosikymmentä. Kokoamme Suomen ympäristökasvatustoimijat viestimään ja vaikuttamaan yhdessä. Olemme myös osa maailman suurinta ympäristökasvatusjärjestöjen verkostoa, Foundation for Environmental Educationia.

Näin edistämme ympäristökasvatusta:

1. Tuemme varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten ympäristökasvatustyötä

Koordinoimme kansainvälistä Vihreä lippu -ohjelmaa Suomessa. Vihreä lippu on Suomen suurin ympäristöohjelma ja -sertifikaatti päiväkodeille, kouluille ja muille kasvatusalan toimijoille. Tutustu Vihreään lippuun ja liity mukaan!

Tuotamme osana Vihreää lippua myös kaikille avoimia ympäristökasvatusmateriaaleja. Tutustu materiaaleihimme luonnon monimuotoisuudesta, ympäristöahdistuksesta, ilmastokasvatuksesta, globaalikasvatuksesta ja terveestä elämästä Vihreän lipun verkkosivuilla.

2. Vaikutamme päätöksentekoon ja vahvistamme ympäristökasvatuksen painoarvoa

Vaikutamme aktiivisesti päätöksentekoon ympäristökasvatuksen edistämiseksi. Kokoamme alan järjestöt ja toimijat vaikuttamaan yhdessä. Kerromme päättäjille ympäristökasvatuksen tarpeista, toiveista ja vaatimuksista. Teemme tutkimukseen perustuvia esityksiä ympäristökasvatuksen kehittämiseen. Lue lisää vaikuttamistyöstämme.

3. Kehitämme ympäristökasvatuksen osaamista ja laatua

Järjestämme opettajille ja kasvattajille maksuttomia koulutuksia yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tutustu koulutuksiin.

Nostamme laadukasta ympäristökasvatustyötä esiin Ympäristökasvatuksen Ruusu -tunnustuspalkinnolla. Katso edellisvuosien palkinnonsaajat.

4. Lisäämme ympäristökasvatuksen tunnettuutta viestinnällä

Kokoamme uutiskirjeeseemme ympäristökasvatustoimijoiden kiinnostavimmat kuulumiset: uudet materiaalit, koulutukset, tapahtumat, avoimet työpaikat ja tutkimusuutiset. Tilaa uutiskirje.

Julkaisemme Ympäristökasvatus-lehteä, joka on alan merkittävin julkaisu Suomessa. Voit lukea lehteä verkkosivuillamme.

Viestimme ympäristökasvatuksen tärkeimmistä ajankohtaisista asioista myös sosiaalisen median kanavillamme. Seuraa meitä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.


FEE Suomen strategia 2020-2024 (pdf)

Vuosikertomus ja tilinpäätös 2022 (pdf)

Vuoden 2024 toimintasuunnitelma  (pdf)

Vuoden 2024 talousarvio  (pdf)

FEE Suomen säännöt (pdf)

FEE Suomen visuaalisen ilmeen ohjeistus (pdf)


FEE Suomi omistaa Going Green Oy:n, joka edistää kestävää matkailua mm. koordinoimalla maailman johtavaa matkailualan Green Key -ympäristöohjelmaa.

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.