Ympäristökasvatus-verkkolehti
Tervetuloa lukemaan Ympäristökasvatus-verkkolehteä
Lehdessä julkaistaan tutkijoiden, opettajien, järjestötoimijoiden ja muiden ympäristökasvatuksesta kiinnostuneiden kirjoittamia juttuja ympäristökasvatuksesta Suomessa ja maailmalla. Ympäristökasvatus-verkkolehti täydentyy vuoden mittaan sitä mukaa kuin juttuja kirjoitetaan. Haluatko avustaa lehteä?
Kirjastosta elämyksiä – Metsämuistipaja palvelutaloihin
Miltä kuulostaa sinitiaisen laulu? Mikä otus rapistelee käpykasassa? Miten nuotiokahvit keitetään oikeaoppisesti? Millaisia muistoja tulee mieleen lapsuuden metsäretkistä? Viikin kirjastossa luontoteema ja elämyksellisyys ovat näkyvästi esillä kirjaston sisustuksessa ja palveluissa. Kirjaston toiminta ei rajoitu vain kirjastorakennukseen, vaan sitä voi jalkauttaa myös laajemmalle, esimerkiksi palvelutaloihin.
Ympäristökasvatus lupausten kautta osaksi ammattilaisen identiteettiä
Kun puhumme ympäristökasvatuksesta, monelle tulee mieleen pienten lasten kasvattaminen ympäristömyönteisiksi. Mutta muistammeko, että ympäristökasvatuksen tulisi kulkea mukana koulutusasteelta toiseen siirtyessä? Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden taidot ovat jo nyt ja korostuneesti tulevaisuudessa osa jokaisen ammattitaitoa. Tämä artikkeli sisältää haasteen sinulle!
Aistien puutarha – ympäristökasvatuksen monitoimityökalu
Moniaistinen havainnointi vahvistaa oppimista, auttaa keskittymään ja luo myönteisiä tunnekokemuksia. Sitä voi käyttää opetuksen tukena laajasti opetettavasta aineesta riippumatta. Aistien puutarha on elävä materiaalipankki, josta voi poimia mieleisensä ainekset ja koota haluamansa opetuspaketin. Rakentamattomassa ympäristössä oleskelu vaikuttaa myös kehon hyvinvointiin.
Ihmiskunnan elintärkeä tehtävä: Lajikirjo on pelastettava
Lajikirjostamme lähes puolet on hyönteisiä, jotka ovat korvaamattoman tärkeitä ravintoketjussa ja ekosysteemien toiminnassa. Suomesta on löydetty viime aikoina uusia hyönteislajeja. Samalla hyönteisiä joutuu kuitenkin uhanalaisten lajien Punaiseen Kirjaan. Maailman pitää olla luontopositiivinen vuoteen 2030 mennessä. Tärkeät sanat ovatkin: Pysäytä ja käännä suunta!
Leena Paasion nuortenromaani kertoo nuorista, mutta myös Itämerestä
Leena Paasion trillerimäisessä nuortenromaanissa Harmaja luode seitsemän lukiolaisnuoret tutkivat Itämerta ja purjehtivat kilpaa. Kasvukipujen keskellä aikuisista ei aina saa tukea, jota nuori kaipaisi. Onneksi on ystäviä.
2022
2021
2020
2019
2018
2017
KATEGORIAT
AVAINSANAT