Vihreä lippu

Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma ja kansainvälinen ympäristömerkki kasvatusalalle. Se on oivallinen tuki koulun tai päiväkodin kestävän kehityksen kasvatukseen!

Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma ja ympäristösertifikaatti päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille sekä lasten ja nuorten vapaa-ajantoimijoille. Se ohjaa pitkäjänteiseen, tulokselliseen ja innostavaan toimintaan. Vihreässä lipussa toteutuvat kestävän kehityksen eri näkökulmat.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, joka on maailman laajin kestävän kehityksen kouluverkosto! Myös YK:n ympäristöohjelma UNEP suosittelee Eco-Schools-ohjelmaa kestävän kehityksen kasvatuksen työkaluna. FEE Suomi on kehittänyt ohjelmaan omaan päivähoito- ja koulujärjestelmäämme sopivat toimintatavat ja materiaalit.

Kestävän kehityksen ohjelma

Vihreä lippu -ohjelma tarjoaa osallistujilleen valmiin ja hyväksi havaitun toimintamallin kestävän kehityksen kasvatukseen sekä tukea ja taustamateriaalia toimintaan. Lisäksi se on oivallinen työkalu toteuttaa opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien kestävän kehityksen ja osallisuuden tavoitteita. Kukin osallistuja asettaa tavoitteensa ja suunnittelee toimintansa omista lähtökohdistaan käsin. Siksi ohjelma soveltuu yhtä hyvin niin vasta-alkajille kuin konkareillekin.

Ympäristösertifikaatti

Vihreän lipun toimintamalli ohjaa ympäristöasioiden pitkäjänteiseen kehittämiseen sekä osallistavaan, kokonaisvaltaiseen ja tulokselliseen työskentelyyn – yksi projekti ja teema kerrallaan. Kun osallistujan projekti täyttää ohjelman kriteerit, se palkitaan kansainvälisellä Eco-Schools-sertifikaatilla ja salkoon nostettavalla vihreällä lipulla. Lippu kertoo ympäristövastuullisesta toiminnasta myös ulkopuolisille.

Grön Flagg finns också på svenska!

FEE Suomi driver Grön Flagg-programmet också på svenska.  Såväl materialet som handledning finns tillhanda på både svenska och finska – se nätsidorna för mer information på svenska!

logot200

Lue lisää ohjelmasta: www.vihrealippu.fi

Läs mer på svenska: www.gronflagg.fi

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.