Föreningen för miljöfostran FEE Suomi  

FEE Suomi främjar hållbar utveckling med hjälp av miljöpedagogik.  Vi stärker miljöpedagogikens kvalitet och ställning i Finland och främjar samarbetet inom branschen. Vårt mål är att en allt större skara lärare och pedagoger skall kunna erbjuda barn och ungdomar de färdigheter som behövs för att bygga upp en hållbar framtid.


FEE Suomi har främjat miljöpedagogik i Finland i över tre decennier och fungerar som en samlingsorganisation för alla som verkar inom branschen.  Vi är också en del av världens största nätverk av instanser för miljöpedagogik, Foundation for Environmental Education.

Vi främjar miljöpedagogik genom att:

1. Stöda skolor, daghem samt andra läroinrättningar och aktörer i deras miljöpedagogiska arbete

Vi driver det internationella Grön Flagg-programmet i Finland. Grön Flagg är Finlands största miljöpedagogiska program och certifikat för skolor, daghem och andra som verkar inom ungdomspedagogik. Här kan du bekanta dig med Grön Flagg och gå med i programmet.

Som en del av Grön Flagg sammanställer vi miljöpedagogiskt material som är öppet för alla. Här kan du bekanta dig med våra material om klimatförändringen och global fostran.

2. Påverka beslutsfattningen och hålla miljöpedagogiken framme

Vi främjar aktivt miljöpedagogikens ställning i samhället och påverkar beslutsfattandet. Vi fungerar som språkrör och samarbetsorganisation för miljöpedagogiken.  Vi håller miljöpedagogikens behov, önskningar och krav framme och kontaktar aktivt beslutsfattarna. Vi framför också väl grundade förslag om hur miljöpedagogiken bör utvecklas. Läs mer om vårt påverkningsarbete här (på finska).

3. Utveckla miljöpedagogiken och verka för att höja kvaliteten

Vi ordnar avgiftsfria skolningar tillsammans med våra samarbetspartners. Mer om skolningarna här (på finska).

Vi lyfter också fram speciellt högklassig miljöpedagogisk verksamhet genom att dela ut priset Ympäristökasvatuksen Ruusu. Bekanta dig närmare med detta här (på finska)

4. Göra miljöpedagogiken känd

I vårt nyhetsbrev samlar vi ihop det intressantaste som händer inom miljöpedagogiken just nu: nya material, skolningar, händelser, lediga arbetsplatser och ny forskning. Beställ nyhetsbrevet här (på finska).

Vi ger ut tidningen Ympäristökasvatus, branschens ledande språkrör i Finland. Läs tidningen här (på finska)

Vi förmedlar också information om aktuella saker inom miljöpedagogik via våra sociala mediekanaler i Facebook, Twitter och Instagram.

Stöd miljöpedagogiken

Stöd vårt arbete för miljöpedagogik bland barn och ungdomar genom att donera pengar eller bli medlem i föreningen.

Kontaktinformation

gronflagg@feesuomi.fi


FEE Suomi äger Going Green Oy som främjar hållbar turism bland annat genom att koordinera tursimbranschens ledande miljöprogram Green Key.

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.