FEE Suomen uusi toiminnanjohtaja on Anna Muotka 

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen toiminnanjohtajana aloitti 2. tammikuuta 2024 Anna Muotka. Anna on koulutukseltaan valokuvaaja, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, kuvataiteen aineenopettaja sekä ympäristökasvattaja. Hän on työskennellyt aiemmin mm. lehtikuvaajana, opettajana, kansanedustajan poliittisena avustajana eduskunnassa sekä ympäristökasvatuksen asiantuntijana WWF Suomella.

FEE Suomi on tullut Muotkalle tutuksi vuodesta 2020 lähtien Opetushallituksen rahoittamien opetustoimen henkilöstökoulutushankkeiden myötä. Muotka koordinoi vuosina 2020-2023 WWF:llä toimiessaan kahta OPH:n tukemaa hanketta, joissa FEE Suomi oli mukana kouluttamassa varhaiskasvatuksen ammattilaisia sekä perusopetuksen opettajia kestävyys -ja ympäristökasvatuksesta. 

Ympäristökasvatuksen kenttä on Annalle tuttu vuosien ajalta: hän on toiminut Suomen ensimmäisessä ilmastokasvatushankkeessa, Ilmarissa, kouluvierailijana, hankekehittäjänä ja kouluvierailijakouluttajana, ollut kirjoittamassa tuoreinta Suomen ilmastokasvatuksen raporttia sekä koordinoinut oman Luokanopen ilmasto-opas -opetusmateriaalin. WWF:llä toimiessaan hän vastasi laajasti kestävyys-, biodiversiteetti- ja ilmastokasvatuskoulutuksista sekä ympäristökasvatusmateriaalien kehittämisestä.  

Koen, että työ elinkelpoisen planeetan, hyvinvoivan yhteiskunnan ja kestävän kehityksen saavuttamisen eteen on maailman tärkeintä työtä. On ollut ilo vuosien aikana nähdä, miten tätä työtä tehdään yhä laajemmin yhteiskunnassamme. Kuulun itse siihen sukupolveen, jonka elämää tieto ympäristökriisistä on vahvasti ohjannut: olen halunnut olla osa ratkaisua, Anna kertoo. 

FEE Suomen toiminnanjohtajana Anna haluaa edistää Suomen YK:n kestävän kehityksen Agenda2030-tavoitteiden saavuttamista yhteistyössä muiden ympäristö- ja kestävyystoimijoiden kanssa. Hän pitää myös tärkeänä, että FEE Suomen kestävää kehitystä edistävä Vihreä lippu -ohjelma on kiinnostava ja edelleen laajenee Suomessa. 

Akuutit ympäristökysymykset, eritoten ilmastonmuutos ja luontokato, ovat aiheina ajankohtaisempia kuin koskaan. Samalla elämme uutta ajanjaksoa, jossa yhteiskuntien rauhan turvaaminen on noussut politiikan keskiöön niin Suomessa kuin maailmalla. Nykyisen kaltaisen elämän jatkuvuuden ja vakaiden yhteiskuntien kannalta ympäristökriisin ratkaiseminen, kestävä elämäntapa ja kestävien yhteiskuntien rakentaminen ovat välttämättömyys. Yksi keskeinen ratkaisu aikamme polttaviin kysymyksiin on toivoa herättävä, laadukas, ajantasainen ja kohderyhmän huomioon ottava ympäristö- ja kestävyyskasvatus, kertoo Anna. 

 

Lisätiedot:
Anna Muotka
anna.muotka@feesuomi.fi
+358 50 511 9020 

 

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.