Ilouutisia: Teemme videosarjan luonnon monimuotoisuudesta Ruohonjuuren tuella

Ruohonjuuri myönsi FEE Suomelle 3 000 euron tuen luonnon monimuotoisuudesta kertovan videosarjan tekoon. Tuotamme alkuvuodesta 2021 noin kolme päiväkoti- ja alakouluikäisille suunnattua videota, jotka havainnollistavat luonnon monimuotoisuutta innostavalla tavalla. Videot tulevat osaksi Vihreä lippu -ohjelman uutta, kaikille avointa oppimateriaalia luonnon monimuotoisuudesta.

”On tärkeää herättää lasten ja nuorten kiinnostus luonnon monimuotoisuuteen ja sen suojeluun, sillä luonnon köyhtyminen on ilmastonmuutoksen ohella yksi merkittävimmistä ongelmistamme. Haluammekin tukea opettajia ja kasvattajia tämä laajan, monimutkaisen aiheen innostavassa käsittelyssä. Olen todella iloinen, että saimme Ruohonjuurelta tukea videoiden tuotantoon, sillä opettajat ja kasvattajat ovat toivoneet meiltä videomateriaalia opetuksen tueksi”, Vihreä lippu -ohjelmajohtaja Monika Salmivalli kertoo.

Luonnon monimuotoisuus -oppaat saatavilla jo joulukuussa 2020

Tukea luonnon monimuotoisuuden innostavaan käsittelyyn on tiedossa jo ennen videoiden valmistumista, sillä Vihreä lippu -ohjelman kaikille avoimen luonnon monimuotoisuus -oppimateriaalin oppaat ovat pian julkaisukunnossa. Julkaisemme oppaat joulukuussa 2020. Niistä ensimmäinen on suunnattu varhaiskasvatuksesta alkuopetukseen ja toinen peruskouluille alkuopetuksesta eteenpäin.

Käsittelemme oppaiden ensimmäisessä osiossa luonnon monimuotoisuutta ilmiönä pedagogisten vinkkien ja näkökulmien kera. Toisessa osiossa tartutaan toimeen ja käydään läpi erilaisia tapoja, joilla päiväkodeissa ja kouluissa voidaan vaalia luonnonkirjoa niin lähellä kuin kaukana. Tuotamme oppaat Partioaitan ympäristöbonuksen tuella.

Voit hyödyntää oppaita itsenäisesti tai osana Vihreä lippu -ohjelmaa, josta saat vankkaa tukea myös muuhun ympäristökasvatukseen. Vihreä lippu on FEE Suomen koordinoima ympäristökasvatuksen toimintamalli ja sertifikaatti.

Vihreässä lipussa lapset ja nuoret kehittävät oppilaitoksensa arkea kestäväksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Kattavat materiaalit opastavat luonnon monimuotoisuuden lisäksi myös muun muassa ilmastonmuutoksen hillintään, jätteiden vähentämiseen ja fiksuun vedenkäyttöön. Ohjelmassa on mukana jo 85 00 lasta ja nuorta sekä 10 600 opettajaa ja kasvattajaa.

Luonnon monimuotoisuus -oppimateriaali julkaistaan Vihreän lipun verkkosivuilla. Voit sitä odotellessasi tutustua viime vuonna julkaisemaamme kaikille avoimeen Ilmastokasvatuksen oppaaseen.

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3