Kouluja ja päiväkoteja palkittiin ympäristötyöstä – juhlavuoden Vihreä lippu -palkinnot Saloon, Jämsään ja Ouluun

Suomen merkittävin koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen ohjelma Vihreä lippu täyttää Suomessa 20 vuotta. FEE Suomi myöntää juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa tunnustuspalkinnon kolmelle Vuoden Vihreä lippu -toimijalle, jotka ovat toteuttaneet viime vuosina koko Suomen mittakaavassa esimerkillisintä Vihreä lippu -toimintaa.


Tunnustuspalkinnon korkeatasoisesta ja osallistavasta ympäristötyöstään saavat Armfeltin koulu Salon Halikosta, Länkipohjan koulu Jämsän Längelmäeltä ja Pilke Kanttarellin päiväkoti Oulusta.

Armfeltin koulu on näyttänyt toiminnallaan erinomaista esimerkkiä siitä, kuinka Vihreä lippu -toiminta saadaan integroitua ison yhtenäiskoulun opetukseen monialaisena oppimiskokonaisuutena. Länkipohjan koulu on toteuttanut aktiivista ja monipuolista ympäristökasvatustoimintaa, johon on osallistettu upeasti myös muuta kyläyhteisöä. Pilke Kanttarellin päiväkodissa ympäristökasvatuksen teemoja on käsitelty esimerkillisen syvällisesti ja monipuolisesti, mutta kuitenkin samalla lapsilähtöisesti ja lasten ikätason mukaisesti.

Tunnustuspalkinnon saajat palkitaan kunniakirjoilla sekä ekologisia leviteannostelijoita valmistavan Foodduck Oy:n lahjoittamilla 500 euron stipendeillä.

Vihreä lippu myönnettiin 111 toimijalle – 14 uutta ympäristömerkin saajaa

Yhteensä 14 koulua ja päiväkotia sai Vihreän lipun käyttöoikeuden tänä keväänä ensimmäistä kertaa tunnustuksena ansiokkaasta ympäristötyöstään – uusia lippuja myönnettiin Espooseen, Eurajoelle, Kouvolaan, Liminkaan, Maalahdelle, Poriin, Pälkäneelle, Tampereelle ja Ouluun.

Ensikertalaisten ohella 97 muuta koulua ja päiväkotia uusi tänä keväänä Vihreä lippu -ympäristösertifikaattinsa. Vihreä lippu -ohjelmassa on Suomessa yhteensä mukana noin 300 osallistujayksikköä.

Kestävän elämäntavan kasvatusta Suomessa jo 20 vuoden ajan

Vihreä lippu -toiminta innostaa kestävien elämäntapojen omaksumiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Ympäristökuormitusta vähennetään askel kerrallaan ja säästöjä tehdään niin sähkön, veden kuin energiankin osalta. Ohjelman pääosassa ovat lapset ja nuoret, jotka osallistuvat aktiivisesti projektien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa. Eco-Schools on maailman laajin kestävän kehityksen kouluverkosto, joka toimii 68 maassa tavoittaen lähes 20 miljoonaa lasta ja nuorta. Suomessa ensimmäiset Vihreät liput myönnettiin keväällä 1999, mistä tulee kuluneeksi tänä keväänä 20 vuotta.


Lue lisää Vihreän lipun verkkosivuilla:

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.