Ilmastonmuutos ja etelän äänet -globaalikasvatushanke on käynnistynyt

FEE Suomen ja Siemenpuu-säätiön yhteinen globaalikasvatushanke, Ilmastonmuutos ja etelän äänet on käynnistynyt, ja hankekoordinaattori Reija Mikkola-Patriarca aloitti työt hankkeen parissa kesäkuun alussa. Opetusmateriaalien ideointi ja suunnittelu ovat hyvässä vauhdissa.


Fingon koordinoimassa ja EU:n rahoittamassa hankkeessa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita lähestytään ilmastonmuutoksen syiden, vaikutusten ja ratkaisujen kautta sekä etelän yhteisöjen näkökulmista. Hankkeessa tuotetaan opetusmateriaalia, videoita sekä kouluvierailuja yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.   

“Tänä päivänä on todella tärkeää tehdä töitä solidaarisuuden lisäämiseksi ja sitä kohti, että ymmärrämme olevamme kaikki samassa veneessä. Yksikään maa ei ratkaise ilmastonmuutoksen aiheuttamia haasteita yksin, vaan se on tehtävä yhdessä, huomioiden globaaleja syy-seuraussuhteita sekä ilmastotoimien oikeudenmukaisuutta. Samalla näiden isojen teemojen on kytkeydyttävä nuorten omaan arkeen ja elämään, jotta ne tuntuvat merkityksellisiltä”, pohtii hankkeen koordinaattorina aloittanut Reija Mikkola-Patriarca. 

Reija on työskennellyt pitkään ympäristöjärjestökentällä, erityisesti vapaaehtoistoiminnan, aktivismin, ilmastoliikkeen ja kouluvierailujen parissa. Hänellä on myös kokemusta kehitysyhteistyöhankkeiden ympäristökasvatussisältöjen arvioinnista ja suunnittelusta. Hän on viettänyt useita ajanjaksoja Latinalaisessa Amerikassa ja tuntee sitä kautta etelän yhteisöjen kontekstia.  

“On mahtavaa päästä yhdistämään ympäristö- ja kehitysalan osaamista, sillä se on minulle sitä kaikkein ominta. Nuorten kiinnostuksen herättäminen ja inspiroiminen toimimaan ovat minulle tärkeitä motivaattoreita tässä työssä.”  

Hankkeessa tuotettava opetusmateriaali ja kouluvierailut pohjautuvat FEE Suomen kansainvälisen kattojärjestö FEEn Young Reporters for the Environment -menetelmään, jossa nuoret tutkivat ilmastonmuutoksen ja muiden siihen liittyvien ilmiöiden vaikutuksia sekä omassa lähiympäristössään että muualla maailmassa, ja viestivät tutkimuksensa tuloksista. Etelän ääniä hankkeeseen tuovat Siemenpuu-säätiön globaalin etelän yhteistyökumppanit.


 Hanke on rahoitettu Frame, Voice, Report! -projektituella.

Kuva: Siemenpuu-säätiö.

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.