Uusi strategiakausi 2020-2024 on käynnistynyt

Uusi vuosikymmen on alkanut ja samalla myös FEE Suomi aloitti uuden viisivuotisen strategiakautensa. Syksyllä hyväksytty strategia määrittää järjestön toiminnan suuntaviivat ja tavoitteet vuoteen 2024 saakka. Miten strategia tehtiin? Millainen siitä tuli?

Työpajoja, kyselyitä ja paljon post-it lappuja

Strategiatyö oli koko viime vuoden mittainen prosessi, josta oli vetovastuussa järjestön hallitus. Strategiaprosessissa käytettiin suunnittelussa ja työpajojen fasilitoinnissa apuna Osana Oy:n palveluita. Työskentelystä haluttiin mahdollisimman osallistavaa: vuoden aikana järjestettiin muun muassa yhteinen starttityöpaja hallitukselle ja henkilökunnalle, jatkettiin työskentelyä kevätkokouksessa jäsenistön kanssa ja laajempaa näkemystä haettiin sidosryhmille järjestetyssä työpajassa. Keväällä toteutettiin lisäksi avoin kysely, jossa jäsenet, seuraajat, yhteistyökumppanit ja Vihreä lippu -osallistujat saivat kertoa mielipiteensä. Tämän koko aineiston pohjalta hallitus työsti strategialuonnoksen, jota syksyllä oli vielä tilaisuus kommentoida. Perusteellinen työ kannatti, sillä järjestön syyskokous hyväksyi strategian yksimielisesti ilman muutoksia 28.11.2019 Tampereella.

 

Mitä uusi strategia pitää sisällään?

Strategia perustuu arvoihin, visioon ja missioon. Toiminnan suunnittelun ja arvioinnin tueksi on kirjattu lisäksi neljä strategista tavoitetta kuvauksineen.

ARVOT

Osallisuus, yhteistyö, luotettavuus ja oppimisen ilo. Perustana on luonnon ja elämän itseisarvo.

VISIO

FEE Suomi on tunnettu ja arvostettu alan asiantuntijajärjestö, joka vaikuttaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ympäristökasvatuksen laatuun ja asemaan Suomessa.

MISSIO

FEE Suomi edistää, kehittää ja tukee ympäristökasvatusta Suomessa.

STRATEGISET TAVOITTEET

  1. Tuki varhaiskasvatuksen, koulujen ja muiden oppilaitosten ympäristökasvatustyölle voimistuu
  2. Ympäristökasvatuksen asema paranee yhteiskunnassa ja poliittisessa päätöksenteossa
  3. Ympäristökasvatuksen osaaminen kasvaa ja laatu paranee
  4. Ympäristökasvatuksen viestintä vahvistuu

Koko strategia löytyy täältä – käy tutustumassa!

 

Alussa oli lappusia, pallukoita, viivoja ja PALJON tekstiä – mutta maaliin päästiin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.