Vihreä lippu myönnettiin yli 100 koululle ja päiväkodille osoituksena ansiokkaasta ympäristötyöstä

FEE Suomi on myöntänyt kansainvälisen Vihreä lippu -sertifikaatin tänä keväänä yhteensä 112 kotimaiselle kasvatusalan toimijalle. Vihreä lippu myönnetään tunnustuksena monipuolisesta, lapsia ja nuoria osallistavasta ympäristökasvatuksesta sekä tavoitteellisesta ympäristökuormituksen vähentämistyöstä.

Vihreä lippu -sertifikaatin osallistavan ja tavoitteellisen ympäristökasvatustyönsä ansiosta tänä keväänä käyttöönsä 46 päiväkotia sekä 57 peruskoulua ja lukiota eri puolilta Suomea. Lisäksi 8 osallistujatahoa siirrettiin Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteistä ympäristökasvatustoiminnasta Vihreä lippu -ohjelmassa. Katso täältä listaus kaikista 112 tänä keväänä Vihreän lipun ansainneesta sekä 8 Kestävälle Vihreä lippu -tasolle siirretystä toimijasta.

”Vihreälippu -tavat ovat helpottaneet meitä lasten parissa työskenteleviä aikuisia keskittymään ja tarttumaan hetkeen oleellisten asioiden äärelle. Yhteiset pohdinnat ja keskustelut ovat syventäneet aikuisten ja lasten suhdetta ympäristöömme ja kestävään kehitykseen. Kuinka monesti pieni asia on ihmeellinen, kuten keväisin juuri herännyt pienen pieni muurahainen tai ensimmäinen leppäkerttu? Tai kukkivat omenapuut, kun linnut ruokkivat poikasiaan juuri rekisteröidyssä linnunpöntössä?”, tiivistää Kestävän tason lipun ansainnut päiväkoti Vilma arjen Vihreä lippu -huippuhetkiään.

FEE Suomi onnittelee kaikkia Vihreä lippu -sertifikaatin ansainneita hienosta ja onnistuneesta ympäristökasvatustyöstä kestävän tulevaisuuden edistämiseksi!

​Toivion koulun mainion Vihreä lippu -laulun sanoin:

”On vesiasioitakin, myös jätteen kierrätystä,
ja energia-asioista meillä tietämystä.
Nyt lipun vihreän me saamme pihan tankoon nostaa.
Ei ympäristöpalkintoa kaupasta voi ostaa.”

Mikä Vihreä lippu?

Vihreä lippu on kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusohjelma ja kasvatusalan ympäristömerkki. Vihreä lippu -toiminnan voimavarana ovat lapset ja nuoret, joka osallistuvat aktiivisesti niin projektien suunnitteluun, toteutukseen kuin tulosten arviointiin. Ohjelma innostaa kestävien elämäntapojen omaksumiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen myös uuden opetussuunnitelman hengessä, tarjoten käytännön toimintamallin sen toteuttamiseen.

Maailmanlaajuisesti ohjelmaan kuuluu liki 50 000 koulua, joissa opiskelee yli 16 miljoonaa oppilasta yli 60:ssa eri maassa. Suomen Vihreä lippu -ohjelman noin 300 toimijaa kattaa noin 90 000 lasta, nuorta ja aikuista, ja sen vaikutukset ulottuvat myös koteihin ja paikallisyhteisöön.​

Kansainvälisellä tasolla ohjelmaa luotsaa maailman suurin ympäristökasvatusjärjestö FEE (Foundation for Environmental Education). Suomen Vihreä lippu -ohjelmaa koordinoi FEE Suomi (Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry).

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.