Toisille – myötätuntopedagogiikka ympäristökasvatuksessa -koulutus

Myötätuntoinen suhde luontoon edistää kestävien toimintatapojen oppimista. Toisille – myötätuntopedagogiikka ympäristökasvatuksessa -koulutushanke tarjoaa käytännön työkaluja sekä uusinta tutkittua tietoa myötätunnosta kestävän elämäntavan edistäjänä. Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen opettajille ja kasvattajille.

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa maksutonta täydennyskoulutusta ja sen laajuus on yhteensä kaksi opintopistettä. Saat koulutuksesta käytännön keinoja:

  • Lasten aktiivisen toimijuuden, osallisuuden ja myönteisen ympäristösuhteen vahvistamiseen.
  • Toisiin ihmisiin ja luontoon suuntautuvan myötätunnon tukemiseen päiväkodin ja koulun arjessa.

Koulutus sisältää kaksi helposti toteutettavaa etätehtävää, kaksi lyhyttä etäluentoa, kaksi koulutuspäivää ja asiantuntijoiden tuella toteutettavan myötätuntoprojektin.

Ensimmäinen lähiopetuspäivä syventää osallistujien ymmärrystä myötätunnosta, myötätuntoprojekteista ja niiden yhteydestä kestävään elämäntapaan. Lähipäivän lopuksi osallistujat käynnistävät oman myötätuntoprojektinsa suunnittelun asiantuntijoiden tukemana. Toinen lähiopetuspäivä koostuu käynnistyneen myötätuntoprojektin rikastamisesta edelleen asiantuntijoiden avulla. Keskitymme erityisesti kriittisen myötätunnon, myötätuntouupumuksen ja toivon käsittelyyn.

Kouluttajat

Järjestämme koulutukset yhteistyössä myötätuntoa tutkineiden asiantuntijoiden kanssa. Kouluttajina toimivat:

FEE Suomen toiminnanjohtaja Sinikka Kunttu
Väitöskirjatutkija Emma Kurenlahti
Väitöskirjatutkija Pihla Soinnunmaa Yliopistonlehtori Jaakko Hilppö
Yliopisto-opettaja Linda Nurhonen

Myötätunto-materiaalit

Myötätunto -koulutuksen materiaalit ja etäluentovideot ladataan tälle verkkosivulle kaikkien saataville ja hyödynnettäviksi. Lisäksi MAPPA.fi -materiaalipankkiin perustetaan hankkeen aikana Myötätunto-teemareppu, josta aihepiiristä kiinnostuneet löytävät materiaalin helposti myös koulutusten jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan – koulutuspaikkakunnat ja ajankohdat


HELSINKI

Ti 5.10. (etäkoulutus)
Ti 7.12.2021 (tilanteen mukaan joko etänä tai paikan päällä FEE Suomen tiloissa)

Mukaan mahtuu 30 osallistujaa.  Ilmoittautuminen päättyy 21.9.2021 tai paikkojen täyttyessä. Varmista paikkasi ilmoittautumalla. Pääset ilmoittautumislomakkeeseen tästä

Ensimmäiset koulutuskerrat järjestetään Helsingissä. Järjestämme myötätunto-koulutuksia keväällä ja syksyllä 2022 yhteensä kuudella paikkakunnalla ympäri Suomea. Tiedotamme ajankohdista syksyn 2021 aikana.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Emma Kurenlahti
emma.kurenlahti@feesuomi.fi
puh. 050 342 8311

 

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.