Vihreä lippu myönnettiin joulukuussa 44 ympäristökasvatuksen edelläkävijälle!

FEE Suomi on myöntänyt joulukuussa 2017 arvostetun opetus- ja kasvatusalan ympäristösertifikaatin, Vihreän lipun, yhteensä 44 kasvatusalan toimijalle tunnustukseksi laadukkaasta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu -sertifikaatin saa joulukuussa 2017 käyttöönsä 20 päiväkotia, 19 peruskoulua ja lukiota, 2 ammattioppilaitosta, 2 leikkipuistoa sekä 2 lasten ja nuorten vapaa-ajantoimijaa eri puolilta Suomea. Lisäksi 8 osallistujatahoa siirrettiin Kestävälle Vihreä lippu -tasolle tunnustuksena vakiintuneesta ja pitkäjänteistä ympäristökasvatustoiminnasta. Katso tarkempi listaus joulukuussa 2017 lipun saaneista ja kestävälle tasolle siirreityistä toimijoista täällä!

Tänä syksynä kuudennen Vihreän lippunsa ansainneessa Vahannan koulussa Ylöjärvellä oppilaat tutkivat ruoka-aineiden alkuperää keittiössä sekä seurasivat lähivesistön tilaa. Vahannan koulu näytti erinomaista esimerkkiä myös oppilaiden osallistamisessa yhteisen Vihreä lippu -toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen: puolentoista vuoden aikana koulun Vihreä lippu -toimintaa ohjaava oppilasenemmistöinen ympäristöraati kokoontui 26 kertaa ja koko koulun yhteistä toimintaa toteutettiin jopa 38 kertaa!

Toisen Vihreän lippunsa tänä syksynä ansainneessa Herajärven koulussa Saarijärvellä järjestettiin ympäristömessut, joille osallistui lukuisia ympäristöalan toimijoita, ja joilla esitettiin koulun oma tuunausmuotinäytös sekä näytelmiä. Viidennen Vihreän lippunsa ansainneen Helsingin suomalaisen yhteiskoulun menestystilaisuus oli koko koulun yhteinen Trash Design -muotinäytös, jonka ansiosta koulun löytötavarat löysivät kaikki jälleen vanhan tai uuden kodin itselleen.

FEE Suomi onnittelee kaikkia Vihreä lippu -sertifikaatin ansainneita hienosta ja onnistuneesta ympäristökasvatustyöstä kestävän tulevaisuuden edistämiseksi!

Mikä vihreä lippu?

Vihreä lippu on tunnettu kestävän kehityksen ohjelma sekä opetus- ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti. Se on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, johon kuuluu maailmanlaajuisesti 51 000 koulua, oppilaitosta ja päiväkotia, joissa opiskelee lähes 20 miljoonaa oppilasta yli 67:ssa eri maassa. Suomen Vihreä lippu -ohjelman noin 300 toimijaa kattaa noin 90 000 lasta, nuorta ja aikuista, ja sen vaikutukset ulottuvat myös koteihin ja paikallisyhteisöön.

Vihreä lippu -ohjelman osallistujat toteuttavat suunnitelmallista ympäristökasvatusta vähentäen ympäristökuormitusta askel kerrallaan niin sähkön, veden kuin energiankin osalta. Ohjelman pääosassa ovat lapset ja nuoret, jotka osallistuvat aktiivisesti projektien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Vihreä lippu innostaa kestävien elämäntapojen omaksumiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen uusien opetussuunnitelmien hengessä, tarjoten käytännön toimintamallin niiden toteuttamiseen.

Kansainvälisellä tasolla ohjelmaa luotsaa maailman suurin ympäristökasvatusjärjestö Foundation for Environmental Education (FEE). Suomen Vihreä lippu -ohjelmaa koordinoi FEE Suomi (Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry).

Lisätietoa: www.vihrealippu.fi

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.