Vihreä Lippu on uudistunut!

Vihreä Lippu on uudistunut!

Vihreä lippu on selvittänyt ja pohtinut kehittämistarpeita perusteellisesti vuosien 2020-2022 aikana. Olemme pyrkineet kuuntelemaan osallistujien kokemuksia ja palautetta sekä kuulleet usean eri asiantuntijan ajatuksia Vihreästä lipusta. Uudistus rakentuu tämän kartoituksen pohjalle ja olemme pyrkineet tekemään ympäristökasvatusohjelmasta entistä helppokäyttöisemmän ja vaikuttavamman. Uudistuksilla pyritään helpottamaan teidän työtänne ympäristökasvatusohjelman parissa. Tarjoamme uudistuksen myötä teille käytännön vinkkejä muun muassa Vaikuttavimmat ympäristöteot -listojen myötä. Tule mukaan uudelle Vihreä Lippu -polulle ja ole osa kansainvälistä yhteisöä, joka pyrkii askel askeleelta kohti kestävämpään elämäntapaa.

Uusi oppimisalusta ja työkaluja helpottamaan teidän työtänne

Uudistuksen myötä Vihreä lippu siirtyy uuteen oppimisalustaan, joka on helppokäyttöinen ja josta löydät kaikki tarvitsemasi materiaalit.  Alustalla Vihreä lippu -projekti rakentuu poluksi, joka koostuu seitsemästä askeleesta. Askeleet helpottavat osallistujia edistämään Vihreä lippu -projektia vaihe vaiheelta. Uudella alustalla myös toimintasuunnitelman ja raportin tekeminen helpottuu. Toimintasuunnitelma on nyt mahdollista täyttää osissa, jolloin se toimii teille työkaluna toiminnan suunnitteluun. Vastaavasti voitte raportoida tekemäänne matkan varrella, mikä voi auttaa muun muassa projektin dokumentoinnissa ja työn reflektoinnissa.

Vihreä lippu on myös kehittänyt uutta materiaalia työnne tueksi. Tuttuun tapaan Vihreän lipun keskeinen vaihe on ympäristöraadin perustaminen. Jotta polku olisi mukana koko yksikön toiminnassa kannustamme sisällyttämään sen osaksi toiminnan rakenteita. Tätä varten olemme tehneet teille materiaalin Suositukset johdolle, joka on tehty muun muassa haastattelemalla nykyisiä Vihreä lippu -rehtoreita ja päiväkodinjohtajia. Materiaali auttaa teitä rakentamaan Vihreä lippu -toiminnan osaksi yksikkönne rakenteita ja osallistamaan siihen enemmän henkilökuntaa. Uudelta polulta löydätte myös materiaalin johdantoon. Tämä materiaali auttaa teitä, tutustumaan kestävän kehityksen teemoihin sekä tarjoaa taustatietoa ympäristöraadin vetäjille. Johdannosta on helppo siirtyä arvioimaan nykyistä tilannettanne ja aloittaa alkukartoituksen suunnittelu. Olemme luoneet teille tätä varten vinkiksi Kartoituslistat, mistä voitte suoraan valita lasten kanssa kartoituskohteita tai käyttää niitä inspiraationa luodaksenne omia ideoita.  Kartoituksesta on luontevaa jatkaa kohti toimintaa.

Kuvitus: Riina Pippuri

Toiminnan tukena ja käytännön vinkkejä tarjoamassa ovat osana Vihreä lippu -uudistusta laaditut Vaikuttavimmat ympäristöteot -listat. Listat tarjoavat teemoittain tiivistettyä tietoa sekä konkreettisia vinkkejä käytännön toimintaa varten. Jaamme vinkkejä näihin liittyen myös sosiaalisen median alustoillamme.

Kestävälle tasolle siirrytään automaattisesti viiden vuoden jälkeen, eli kun olette tehneet viisi onnistunutta projektia, siirrytte suoraan kestävälle tasolle. Kestävällä tasolla olevat toimijat toimivat mentoreina perustasolla oleville toimijoille tai ohjeistaa uusia. Tämä tapahtuu luontevasti esimerkiksi toteuttamalla 1-2 vuosittaista vierailua kohteeseen, joka on vasta aloittanut tai aloittamassa Vihreä Lippu -toimintaa. Mentorointi mahdollistaa myös Vihreä lipun vertaistukea yksiköltä toiselle.

 

Hintauudistus

Uudistuksen ja kustannusten nousun myötä hintamme myös muuttuvat hieman.  Hinnan nousun olemme pyrkineet pitämään mahdollisimman pienenä ja samaan aikaan tarjoamaan teille myös hinnalle vastinetta. Uudet materiaalit ja uusi oppimisalusta helpottavat teidän Vihreä lippu -projektienne toteuttamista ja me pystymme näin ollen edelleen tarjoamaan teille tukea sekä apua projektienne toteuttamisessa.  Hintojen nousu tapahtuu vuoden 2024 alusta lähtien ja tulevat lukuvuosimaksut näyttävät seuraavilta:

 

Isot koulut ja päiväkodit (yli 100 lasta tai nuorta)  600€ , Kestävä taso      250€

Pienet koulut ja päiväkodit (alle 100 lasta tai nuorta)  300€ ,  Kestävä taso     200€

 

Lukuvuosimaksut nousevat siis vain hiukan ja niiden myötä pystymme edelleen tarjoamaan teille laadukasta ajankohtaista materiaalia ja palvelua sekä ylläpitämään toimivaa oppimisalustaa.

 

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ja Vihreä lippu toivottavat kaikki vanhat ja uudet jäsenet astumaan uudelle Vihreä lippu -polulle tekemään muutoksia paremman tulevaisuuden puolesta!

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.