HAKUTULOS

Ympäristökasvatuksen kirjahylly

Uusi ulkona opettamisen perusteos on ilmestynyt

Arja Kaasisen ja Ulla Myllyniemen toimittama Ulkona opettamisen käsikirja on kattava ja innostava opas kasvattajille ja ulkona opettamisesta kiinnostuneille. Teos sisältää käytännöllisiä vinkkejä ulkona opettamisen aloittamiseen sekä ilmiön taustalla vaikuttavaa historiaa, teoriaa, käsitteiden tarkastelua ja arviointia.

Metsämaja antaa työkaluja ympäristölukutaidon kehittämiseen

Pauliina Kainulaisen tuore kirja tarjoaa malleja mielen harjoituksiin, jotka palvelevat omaa kasvua ja kehittävät yhteisöllisyyttä. Teos vie retkelle suurten puiden siimekseen, ikiaikaisten kallioiden ja kirkasvetisten lampien äärelle. Luonto ja siellä tekeminen, vaikka mustikan poiminta, antaa hengitystilaa. Kirja puhuu mustikkamystiikasta.

Leena Paasion nuortenromaani kertoo nuorista, mutta myös Itämerestä

Leena Paasion trillerimäisessä nuortenromaanissa Harmaja luode seitsemän lukiolaisnuoret tutkivat Itämerta ja purjehtivat kilpaa. Kasvukipujen keskellä aikuisista ei aina saa tukea, jota nuori kaipaisi. Onneksi on ystäviä.

Huuto metsässä – miten kaupunki vastaa?

Halaan Stansvikin kilpikaarnamäntyjä ja isoja lehmuksia Puunhalausviikolla. Kenties halaan viimeisen kerran – Helsingin kaupunki on kaavoittanut vanhan kalliometsän asuntorakentamiselle. Stansvikin suojelemisen puolesta ovat asukkaat ja muut metsän ystävät taistelleet yli 20 vuotta. Tästä ja muista traagisista kaupunkirakentamisen metsäkiistoista kerrotaan lokakuussa 2022 ilmestyvässä kirjassa Huuto kaupunkiluonnon puolesta. 

Entä jos kaikki käy lopulta ihan hyvin?

Siiri Enorannan nuortenromaani Maailmantyttäret on tulevaisuuden tyttökirja, jossa ympäristöstä huolehditaan eikä ketään jätetä yksin. Romaanin maailma ei ole täydellinen, mutta se on riittävän hyvä.

Vesihuollon myyteistä kohti todellisuuksia

Koronapandemia ja sotatila Ukrainassa muistuttavat vesihuollon korvaamattomuudesta. Vesihuolto ja myytit -tietokirjassa käsitellään uskomuksia, jotka ovat kyseenalaisia tutkitun tiedon näkökulmasta. Kirjoittajat esittelevät tässä artikkelissa laajalle yleisölle suunnattua teostaan. Vesi tulee hanasta ja sähkö töpselistä. Vai tuleeko sittenkään?

Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä me voimme sille tehdä?

Yhteen hiileen on kokonaisvaltainen ilmastoteos maan uumenista meren pohjaan ja ilmojen korkeuksiin. Siinä kerrotaan, miten monimutkaisista kytkennöistä ilmastonmuutoksessa on kysymys. Kun kokonaisuutta alkaa ymmärtää, on helpompi seurata ilmastokeskustelua ja tunnistaa disinformaatio. Marjo Heiskasen tietokirja haastaa lukijan pohtimaan teemaa myös itse.   

FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.