Green Key Finland matkamessujen asiantuntijapaneelissa

ICRT-paneeli_Matka-2019_ps-1024x768

Matka 2019 -messujen ammattilaisille suunnatun avauspäivän ohjelmassa käsiteltiin näkyvästi vastuullisen matkailun teemoja. Asiantuntijaluentojen painopiste oli matkailun ympäristövaikutuksissa, mutta myös sosiaalisia ja taloudellisia kysymyksiä nostettiin esille.

Green Key Finlandin ohjelmajohtaja Marketta Viljasaari oli yhdeksän panelistin joukossa Matka 2019 -messujen Vastuullinen matkailu on tekoja -paneelikeskustelussa. Keskustelun järjesti International Centre for Responsible Tourism (ICRT) Finland -verkosto. Viljasaari on muiden panelistien tavoin ICRT Finland -verkoston jäsen.

Viljasaari kertoi Green Keyn globaalista ympäristökriteeristöstä ja hyvistä käytännöistä Green Key -sertifioiduissa majoitusalan yrityksissä. Konkreettisina käytännön esimerkkeinä hän mainitsi muun muassa pakkausmuovin käytön vähentämisen, LED-lamppujen käytön sekä minibaarien poistamisen majoitushuoneista. Green Key -sertifioitujen majoitusliikkeiden arjen ympäristöteoista mainittiin myös majoitusliikkeiden vedenkulutuksen alentaminen rajoittimien ja mittauksen avulla, jätteen vähentäminen ja kierrätys sekä asiakkaiden kannustaminen ympäristöystävällisiin liikkumismuotoihin ja lähimatkailuun.

Viljasaari muistutti, että tietoisuuden kasvattaminen on tärkeää.

– Meillä tehdään iso numero hienoista teoista, hän totesi Green Key -majoitusliikkeiden ansiokkaasta ympäristötyöstä iloiten.


Teksti ja kuva: Päivi Suutari

Julkaistu juttusarjassa:
Artikkelin aiheet: ,
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.