Järjestön kuulumiset syyskuussa 2017

U-U-O / Vilma Issakainen

Ulos – Ut – Out -tapahtuma innosti lähes 500 kasvattajaa ulkona oppimisen äärelle

Alkukesän tärkein puheenaihe oli odotetusti Ulos – Ut – Out – ulkona oppimisen suurtapahtuma, joka keräsi Turkuun ja Sauvoon kesäkuun alussa lähes viidensadan hengen joukon ympäristö- ja seikkailukasvattajia. Suomi 100 -juhlavuoden megatapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kahdeksan järjestön ja toimijan yhteistyönä. Tämän lehden jutuissa päästään vielä sukeltamaan uudelleen tapahtuman tunnelmiin ja mielenkiintoisiin luontoa ja hyvinvointia käsitteleviin avauksiin.

Tapahtuman kotisivuilta löytyy hienot koostevideot kesäkuun tunnelmista ja tähtihetkistä – käy kurkkaamassa!

 

Vihreän lipun ruotsinkielinen Grön Flagg -alaohjelma siirtyy FEE Suomeen

Vihreä lippu -ohjelmassa on tänä syksynä käynnissä iso hallinnollinen muutos, kun ruotsinkielinen alaohjelma Grön Flagg siirtyy pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Natur och Miljö rf:n hallinnasta meille FEE Suomeen. Jatkossa siis Vihreä lippu -ohjelmaa hallinnoidaan ja osallistujia palvellaan kahdella kielellä meiltä saman katon alta!

Grön Flagg -ohjelmalla on uudet verkkosivut: viime syksynä uudistuneet Vihreän lipun kriteerit ja lomakkeet tulevat tästä syksystä alkaen käyttöön myös ruotsinkielisten osallistujien parissa. Muutoin toiminta Grön Flagg -ohjelmassa säilyy muutoksen yhteydessä ennallaan.

Kiitämme Natur och Miljö -järjestöä hyvästä ja pitkäaikaisesta yhteistyöstä Grön Flagg -ohjelman parissa!

 

Tampereella ja

Tampereesta ja Lappeenrannasta syksyn 2017 Vihreä lippu -kasvukeskukset

Tänä syksynä Vihreä lippu -toiminnassa on aloittanut yhteensä viisi uutta tamperelaista koulua sekä yksi päiväkoti. Tampereesta tulee näin uusien Vihreä lippu -koulujen suurin kasvukeskus Suomessa. Tervetuloa mukaan Vihreän lipun tavoitteelliseen ympäristökasvatustoimintaan, Pohjois-Hervannan, Hatanpään, Leinolan, Koiviston ja Tesoman koulut sekä Vehmaisten päiväkoti!

Siinä missä Tampere voittaa Vihreä lippu -toimijoiden määrällisessä kasvussa maamme ykköspaikan, on Lappeenranta taas loistanut suhteellisessa kasvussa: kaupungin Vihreä lippu -toimijoiden määrä kasvoi tänä syksynä neljästä seitsemään, lähes kaksinkertaistuen kertaheitolla. Lämpimästi tervetuloa Vihreä lippu -jengiin myös lappeenrantalaiset Uus-Lavolan päiväkoti, Sammontorin nuorisotila sekä Mäntylän päiväkodin Ylämaan toimipiste!

 

Tuulikki Similä / Okka-säätiö

 

Taiwanilaisia Vihreä lippu -vieraita Helsingissä

Taiwanilainen sisarjärjestömme Society of Taiwan Eco-Schools saapui elokuun alussa Helsinkiin vierailulle 14 hengen delegaationa, johon kuului yliopistojen edustajia, opettajia ja oppilaita. Järjestö on aloittanut menestyksekkäästi Vihreä lippu -ohjelman parissa viisi vuotta sitten, ja sitä ennenkin sillä on ollut pitkät perinteet ympäristökasvatuksen tukemisessa ja edistämisessä Taiwanissa.

OKKA-säätiön isännöimällä vierailulla pääsimme jakamaan ajatuksia ja kokemuksia puolin ja toisin, ja vieraamme perehtyivät innolla Vihreä lippu -toimintaan, kestävän kehityksen sertifiointiin ja uusien opetussuunnitelmien perusteisiin Suomessa. Ympäristökasvatuksen ja koulujärjestelmän ohella vieraitamme kiinnostivat Suomessa kovasti myös muumit ja Sibeliuksen musiikki.

Intoa laajempaankin yhteistyöhön sekä kutsu vastavierailulle Taiwaniin on jo esitetty – katsotaan siis, mitä yhteistyötä tämän aktiivisen ja innokkaan sisarjärjestömme kanssa vielä kehkeytyy!

 

 

Ympäristövastuullisuus ja Green Key näkyvästi esillä kesän matkailu-uutisissa

Hotellit kiinnittävät entistä enemmän huomioita ympäristöystävällisyyteen. Yle Uutiset nosti kesän aikana sekä Green Keyn että matkailualan ympäristövastuullisuuden näkyvästi esille uutisissaan ja radiokanava Yle Suomen Ajantasa-ohjelmassa.

Ylen mukaan ulkomaiset matkajärjestäjät tiedostavat Suomen puhtauden ja ympäristöystävällisyyden ja arvostavat sitä. Uutisessa haastateltu Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi pitää trendiä nousevana koko maailmassa. Tämä näkyy Suomessakin: Green Key -sertifioitujen kohteiden määrä on noussut kahdessa vuodessa jo 70 kohteeseen ja maailmalla Green Key on saanut mukaan toimintaansa yli 2600 matkailuyritystä yhteensä lähes 60 eri maassa.

Ylen uutisen voit lukea täältä.

Teksti: Iitu Kiminki & Marketta Viljasaari

Kuvat: Vilma Issakainen (Ulos – Ut – Out), Vihreä lippu, Tuulikki Similä (taiwanilaiset vieraat), Tuovi Kurttio (vihreät puut)

Julkaistu juttusarjassa:
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.