Toukokuussa lähdetään taas yhdessä ulos!

P5172009-1024x768

Kansainvälistä Ulkoluokkapäivää vietetään 23. toukokuuta yhdessä Suomen lasten metsäretkipäivän kanssa. Keväällä 2018 tähän ulkona oppimisen ja leikin tapahtumapäivään osallistui yli 20 500 lasta ja nuorta kouluissa ja päiväkodeissa ympäri Suomen. Maailmanlaajuisesti Ulkoluokkapäivän merkeissä lähti ulos yli 3,5 miljoonaa lasta ja nuorta.


Ulkoluokkapäivä kannustaa ja inspiroi

Vuonna 2012 Iso-Britanniasta alkunsa saanut kampanja on kasvanut kansainväliseksi ulkona oppimisen ja leikin suurtapahtumaksi, joka innostaa aikuisia päiväkodeissa ja kouluissa viemään lapset ja nuoret ulos. Meillä Suomessa ulkoilu on jo kiinteä osa päiväkotien arkea ja vähintäänkin välituntien muodossa osa jokaista koulupäivää, mutta opetusta voitaisiin viedä yhä enemmän ja monipuolisemmin ulos.

Toisaalta voimme Ulkoluokkapäivänä myös näyttää, mitä ulkona oppiminen Suomessa on, sekä iloita maailman mittakaavassa loistavista mahdollisuuksistamme ulkoiluun päiväkodeissa ja kouluissa.

Teemana luonnon monimuotoisuus

Tänä vuonna Suomen Ulkoluokkapäivän teemana on FEE Suomen teemavuoden tavoin luonnon monimuotoisuus. Luonnon monimuotoisuuden hälyttävän köyhtymisen vastalääkkeenä kasvattajat voivat opettaa lapsia ja nuoria ymmärtämään ja arvostamaan monimuotoisuutta sekä sen merkitystä niin muulle luonnolle kuin meille ihmisillekin. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua luonnon monimuotoisuuteen kuin lähteä ulos sitä ihmettelemään ja oppimaan.

Ilmoita päiväkotisi, koulusi tai ryhmäsi mukaan Ulkoluokkapäivään täällä ja innosta muutkin mukaan!


Teksti: Pihla Salminen

Kuvat: FEE Suomi ja Outdoor Classroom Day

Julkaistu juttusarjassa:
Artikkelin aiheet: ,
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.