Järjestön kuulumiset toukokuussa 2018

Ympäristökasvatus | FEE Suomi

FEE Suomen vuosi 2018 on käynnistynyt innokkaasti, täydennetyllä kokoonpanolla. Nyt FEE Suomessa työskentelee viisi henkeä: toiminnanjohtajana aloittanut Sinikka Kunttu, vs. Vihreä lippu -päällikkö Iitu Kiminki, järjestöassistentti Petra Tallberg sekä osakeyhtiön puolella Green Keyn parissa ohjelmajohtaja Marketta Viljasaari ja yhteyspäällikkö Elina Harju. Lisäksi keväällä Ulkoluokkapäivän kampanjakoordinaattorina työskentelee Pihla Salminen ja syksyllä alkavaa Ympäristöreportterit-ohjelmaa valmistelee työkokeilussaan Anne Lahti.

Vaikuttamistyötä ympäristökasvatuksen edistämiseksi

FEE Suomi otti maaliskuussa kahdeksan muun ympäristökasvatustyötä tekevän järjestön kanssa kantaa valmisteilla olevaan varhaiskasvatuslakiin. Järjestöt korostivat yhteisessä lausunnossaan, että kestävän elämäntavan edistämisen, luontokokemusten tärkeyden sekä monipuolisen varhaiskasvatusympäristön tulisi näkyä varhaiskasvatuslaissa.

Ajankohtaista vaikuttamistyössä on muun muassa vuoden 2019 eduskuntavaalit. Tavoitteena on saada ympäristökasvatus ja kestävän kehityksen kasvatus vaaliohjelmaan ja aikanaan hallitusohjelmaan. FEE Suomi on yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa luonnostellut tätä varten neljä kestävän kehityksen kasvatuksen tavoitetta. Kevään aikana viimeistellään järjestöjen yhteiset tavoitteet ja lähestytään tärkeimpiä poliittisia tahoja tavoitteiden kannalta.

FEE Suomi toimii monissa ympäristökasvatusta ja kestävää kehitystä edistävissä yhteistyöelimissä. Järjestö on mukana muun muassa Suomen kestävän kehityksen toimikunnassa, jossa seurataan Agenda 2030 -tavoitteiden toteuttamista, Ympäristöministeriön biodiversiteettiviestintää suunnittelevassa työryhmässä. Olemme myös mukana suunnittelemassa Opetus- ja kulttuuriministeriön kestävän kehityksen linjauksia.

Vihreä lippu -ohjelmalla uudet verkkosivut

Vihreä lippu -ohjelman verkkosivut ja osallistujamateriaalit uudistuivat! Käy tutustumassa ohjelman uusiin, keväisen raikkaisiin verkkosivuihin osoitteissa www.vihrealippu.fi ja www.gronflagg.fi.

Myös ohjelman osallistujamateriaaleja on uudistettu: osallistujasivuilta löytyy nyt esimerkiksi päivitetyt teemamateriaalit Vihreän lipun Jäte- ja Energia-teemoihin, uutta materiaalia ympäristöraatilaisten käyttöön sekä upouusi keskustelufoorumi. Tulevana syksynä on myös luvassa erityistä juhlaa, sillä Vihreä lippu täyttää 20 vuotta Suomessa. Pysy kuulolla tulevista juhlatapahtumista!

Green Key -ohjelmassa vähennetään ruokahävikkiä ja muovin käyttöä

Tärkeänä painopisteenä Green Key -kohteissa näkyy tällä hetkellä ruokahävikin pienentäminen. Tähän työhön on otettu aktiivisesti asiakkaat mukaan Ota vain sen verran kuin jaksat syödä -kyltein. Myös muovin käytön vähentäminen on menossa hotellialalla eteenpäin. Esimerkiksi kaikki Radisson Blu Hotellit luopuivat muovipilleistä 1.3. alkaen ja Hotel Kämpissä on jo käytössä metalliset pillit.

Green Key -ohjelmaan on tullut jälleen mukaan uusia hotelleja, muiden muassa Hotelli Haikon Kartano, Hotel Raumanlinna, Hotelli Korpilampi sekä Sokos Hotellit Valjus Kajaanista ja Vaakuna Joensuusta. Lisäksi Suomen ensimmäinen leirintäalue, Oulun Nallikarin lomakylä on saanut Green Key -sertifikaatin. Erityisen ilahduttavaa on se, että hotellialalla myös pienet toimijat ovat vahvasti kiinnostuneita Green Key -ohjelmasta ja ympäristötyöstä. Tuloillaan on Green Keyn kahvila- ja ravintolakriteeristö kesän tai alkusyksyn aikana.

Yhdessä ulos – Ulkoluokkapäivä

FEE Suomen kevätkausi huipentuu 17.5. vietettävään Ulkoluokkapäivään. Ulkoluokkapäivän (Outdoor Classroom Day) tarkoituksena on edistää ulkona tapahtuvaa oppimista ja leikkiä. Kansainväliseen kampanjaan osallistui vuonna 2017 lähes puoli miljoonaa lasta yli sadassa eri maassa. Ulkoluokkapäivää vietetään tänä vuonna yhdessä Suomen lasten metsäretkipäivän kanssa, ja mukaan on kutsuttu suuri joukko yhteistyökumppaneita tapahtumasta viestimään ja kannustamaan.

Ilmoittaudu luokkasi tai ryhmäsi kanssa mukaan

#yhdessäulos #metsäretkipäivä #ulkoluokkapäivä #OutdoorClassroomDay

Koonnut: Sinikka Kunttu

Julkaistu juttusarjassa:
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.