Tule mukaan toteuttamaan koulujen Nollapäästöpäivää 21.9.

Ympäristökasvatus

Ilmastonmuutos on yksi yhteiskuntamme merkittävimmistä ratkaisuja kaipaavista ongelmista. Ratkaisun ja päästöjen vähentämisen keskiössä ovat kuluttajien tekemät valinnat, ja haluamme välittää lapsille ja nuorille viestin, että heidän tekemisillään on väliä ja he pystyvät omilla teoillaan vaikuttamaan. Kansainvälisen Nollapäästöpäivän tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja kiinnittää huomiota haitallisiin päästöihin.

Opetushallitus, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Climate Leadership Coalition CLC ja Myrskyvaroitus-Storm Warning ry kutsuvat koulut Nollapäästöpäivän viettoon 21.9. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota omien valintojemme aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja.

Nollapäästöpäivänä 21.9. tai viikon 38 aikana kouluissa toivotaan käsiteltävän ilmastonmuutosta ja kuluttajien mahdollisuuksia vähentää omia päästöjään. Opetushallitus tarjoaa verkkosivuillaan opettajille opetusta tukevia materiaaleja ja ideoita Nollapäästöpäivän viettämiseen kouluissa. Tarjolla on ainakin luentorunko ilmastonmuutoksesta, tietoa ilmastoystävällisestä ruoasta sekä kilpailu luokille kaikille kouluasteille. Lisäksi apua saa vierailevan asiantuntijan etsimiseen.

Me tehdään siistimmin! -valokuvakilpailun teemana on ollut, miten toimitaan paremmin kuin aiemmat sukupolvet. Oppilaiden tehtävänä on ollut miettiä, mitä positiivisia ilmastotekoja he voisivat tehdä. Parhaat ideat ja kuvat palkitaan Nollapäästöpäivänä.

Vielä ehtii mukaan!

Mukaan Nollapäästöpäivään on ilmoittautunut esimerkiksi Sakarinmäen peruskoulu Helsingistä. Sakarinmäessä oppilailla on kampanja, joka huipentuu Nollapäästöpäivään. Kampanjassa valinnaiskurssilaiset innostavat oppilaita liikkumaan pyörällä tai kävellen kouluun päivittäin. Tavoitteena on lisätä koulumatkojen kävelyä ja pyöräilyä ja samalla parantaa omaa hyvinvointia. Poljetut ja kävellyt kilometrit lasketaan luokittain.

Ilmoitattehan oman koulunne mukaan Nollapäästöpäivän viettoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info(at)clonet.fi. Kerrottehan myös, kuinka Nollapäästöpäivää on tarkoitus viettää teidän koulussanne – nostamme kiinnostavimmat toteutustavat esiin viestinnässämme.

Teksti: Päivi Kosunen

Nollapäästöpäivä

Facebook-sivu: Nollapäästöpäivä 2018

#nollapäästöpäivä

Julkaistu juttusarjassa:
Artikkelin aiheet:
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.