Ulos-Ut-Out tapahtuu pian, kurkista kulisseihin ja tulevaan ohjelmaan!

kati-ulosimage002 (1)-verk3-2019

Alansa suurin tapahtuma kokoaa ulkona oppimisesta kiinnostuneet 9.–11.6.2020 Nurmekseen. Kattoteemana on muutos. Luvassa on monipuolinen kattaus työpajoja, huippukiinnostavia puhujia ja pyöreitä pöytiä upeissa puitteissa kesäisessä Pohjois-Karjalassa! Kysyimme muutamilta tapahtuman järjestäjiltä, mihin ohjelmaosioon he itse haluaisivat osallistua ja mitä heidän taustatahonsa tarjoavat tapahtumassa.

Sirpa Kärkkäinen

Tottakai kaikki luennot ovat huikean kiinnostavia. Valinnan vaikeus on suurin ongelma. Tällä hetkellä luonto- ja metsäsuhteeseen liittyvät työpajat houkuttelevat.

Ehdottomasti haluamme kasvattaa toivoa hyvästä tulevaisuudesta tässä muutoksessa, missä ympäristö on. Ahdistunut ei näe ratkaisuja. Yhdessä toimien, hyvällä luonnontieteiden tuntemuksella ja uusilla teknologioilla löydetään kyllä ratkaisuja ongelmiin. Tarjoamme yhtäältä tietoa ja toisaalta työkaluja vuorovaikutukseen, toistemme ymmärtämiseen.

Sirpa Kärkkäinen työskentelee Suomen Metsäyhdistyksessä nuorisoviestinnän johtavana asiantuntijana. Sirpan motto: ”Metsästä oppii parhaiten metsässä.”


Anna Kettunen

Osallistun professori Sean Blenkinsopin luennolle ja jos hän pitää työpajan, myös siihen.

Haluamme tarjota toiminnallisia vinkkejä ulkona oppimiseen ja kiinnostuksen kipinän ympäristökasvatukseen.

Anna Kettunen työskentelee Suomen ympäristöopisto Syklissä luonto- ja ympäristökasvatuksen yksikön koulutuspäällikkönä. Annan motto: ”Ei ole huonoa säätä, on vain huonoja varusteita!”


Heli Eischer

Haluaisin osallistua norjalaisen apulaisprofessori ja dokumenttifilmien tekijä Dag Rolandin työpajaan, jossa hän kertoo, miten hän työskentelee opiskelijoiden kanssa ulkona oppimisen friluftsliv-teemojen parissa. Työpajassa tutkitaan omaa luontosuhdetta ja työstetään pienryhmässä yhteinen oma video aiheesta.

Helposti me aikuiset suhtaudumme digitaalisten välineiden käyttöön joko puolesta tai vastaan asenteella, mutta olennaista on, miten niitä käytetään – kuten kaikissa menetelmissä.

Haluamme, että mahdollisimman moni tutustuu omakohtaisesti seikkailukasvatukseen ja leirikoulujen mahdollisuuksiin, silloin kun niitä toteutetaan kasvatuksellisesti vahvistaen yksilöiden uskoa omiin voimavaroihinsa ja hyödyntäen ryhmäprosesseja. Toivon, että tämän tapahtuman vahvistamana kasvattajilla on lisää intoa, taitoa ja ideoita ulkona oppimisen toteuttamiseksi.

Heli Eischer työskentelee Suomen nuorisokeskusyhdistyksessä nuorisotyön asiantuntijana. Helin motto: ”Pienistä puroista kasvaa suuri virta.”


Haastattelut: Satu Hiekko ja Kati Vähä-Jaakkola


Ilmoittaudu täällä:

Ulos – Ut – Out!

Julkaistu juttusarjassa:
Artikkelin aiheet: ,
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.