Vihreä lippu -ryhmä vierailulla Green Key -hotellissa

VL hotelli Ilves

Vihreä lippu -päivänä 2.2.2018 ryhmä Ikurin päiväkodista vieraili Sokos Hotel Ilveksessä Tampereella. Vierailun aikana tutustuttiin hotellin toimintaan ja kestävän kehityksen käytäntöihin sekä päästiin kurkistamaan myös sinne, minne on yleensä pääsy vain hotellin henkilökunnalla.

Säästetään energiaa ja kierrätetään

Pääsimme ensin katselemaan maisemia 19. kerroksen Maisema-kabinetista. Siinä olikin ihmettelemistä, ja lapset löysivät monia tuttuja paikkoja. Samalla Hotellinjohtaja Irmeli Puolanne eli Immu kertoili, miten Tammerkoskessa virtaavaa vettä hyödynnetään tämän yli kolmensadan huoneen hotellin jäähdytyksessä.

Kerroimme myös, miten huoneissa säästetään vettä ja miten asiakasta opastetaan käyttämään pyyhettään useammin kuin kerran veden säästämiseksi.

Seuraava tutustumispaikka oli kerrosta alempana sijaitseva Presidentin sviitti, missä on majaillut tunnettuja ihmisiä rocktähdistä presidentteihin ja jopa oikea prinsessa! Huoneessa siivouspäällikkö Piritta kertoi hieman siitä, miten opastamme asiakkaitamme kierrättämään ja miten he voivat lajitella biojätteet, pullot ja lehdet. Huonekäytävällä katsoimme, miten siistijät hoitavat jätteitä huoneesta eteenpäin.

Monen mielestä hauskin paikka oli uima-allasosasto, mihin suuntasimme seuraavaksi. Sieltä löytyi myös kuntohuone, joten terveyttä ja hyvää oloa voi helposti vaalia myös hotellissa. Tällä kertaa ei ehditty uimaan, mutta ehkä sitten toisella kertaa.

Lajitellaan jätteitä ja vältetään ruokahävikkiä

Sitten pääsimme vielä sellaiseen paikkaan, mihin asiakkaita ei yleensä päästetä, eli varastopäällikkömme Markun valtakuntaan.

Markku esitteli meille valtavankokoista jääkaappia ja pakastinta, ja pikaisesti pyörähdettiin myös lastauslaiturilla. Markun valtakunnassa jätteemme lajitellaan lopullisesti oikeisiin paikkoihin, yhteensä 17 eri jakeeseen. Tässä yhteydessä puhuttiin myös hävikin minimoimisen tärkeydestä: otetaan lautaselle vain se määrä, mitä jaksetaan syödä.

Seuraavaksi kävimme juhlatilassamme Ball Roomissa hieman purkamassa energiaa ennen ruokailua, ja samalla ihmettelemässä marmoria ja kristallien loistetta.

Kierroksen päätteeksi söimme maukkaan lounaan Frans & Marie -ravintolassa, ja jätskitkin saimme jälkkäriksi. Mukaan lähti vielä Onni Oravan puuhakirjat ja tikkarit. Puuhakirjassa on erillinen ympäristösivu, jota voi täyttää myös kotona ja jonka avulla voi haastaa vanhemmatkin miettimään näitä asioita.

Kiitos ihanasta ja virkistävästä aamupäiväseurasta koko porukalle ja tsemppiä ympäristötyöhön myös siellä päiväkodilla. Toivottavasti voimme jatkaa samanlaisia tempauksia yhdessä myös tulevina vuosina!

terveisin siivouspäällikkö Piritta Roito ja koko Ilveksen poppoo

Tampereella toimiva Sokos Hotel Ilves on Green Key -hotelli. Ikurin päiväkoti on Vihreä lippu -päiväkoti.

Julkaistu juttusarjassa:
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi ry
Lintulahdenkatu 10

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi!
Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.