Maija Ihantola LYKEn toimistolta voimautuu yhteistyöstä

niina-Maijaihantola.jpg-2-2020

LYKE-verkoston suunnittelija Maija Ihantola löysi ympäristökysymykset kiinnostuttuaan kasveista. Unelmat toteutuvat hänen mielestään vain jakamalla niitä, ja nyt hän kertoo, mikä hänelle on tässä hetkessä erityisen innostavaa.


Maija työskentelee Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton toimistolla, jossa koordinoidaan yhteistyötä LYKE-verkoston toimipisteiden välillä ja kehitellään tapahtumia ja palveluita kaikkien kasvattajien käyttöön. Maijan työpöydällä ovat viime aikoina olleet MAPPA.fi-palvelu sekä Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma Ulos-Ut-Out.

Maija on koulutukseltaan biologian ja matematiikan opettaja, mutta hän kouluttautunut myös järjestön tuotekehittäjäksi.


Siihen, että ryhdyin ympäristökasvattajaksi, on vaikuttanut…

… jo lapsena herännyt kiinnostukseni lajintuntemukseen, erityisesti kasveihin. Luontokokemusten ja kasviharrastukseni myötä kiinnostuin myös ympäristön tilasta ja vaikuttamismahdollisuuksista.

Parasta työssäni on…

… se, että saan oppia koko ajan uutta ja samalla hyödyntää monipuolisesti biologin ja opettajan kokemustani ja osaamistani.

Minulle tärkeä ympäristökasvatukseen liittyvä oivallus on, että…

… yhteistyössä on voimaa. Ideat ja unelmat on tehty jaettaviksi ja vain silloin ne voivat muuttua todeksi. Pienetkin toimijat pystyvät yhdessä saamaan aikaan suuria.

En ikinä luopuisi työssäni…

… innostavasta yhteistyöverkostosta sekä ketterästä ja kokeilevasta toimintakulttuurista. Uusia ideoita on ilo testata rohkaisevassa työyhteisössä ja muuttuviin tilanteisiin on helppo reagoida. Poikkeusoloissa MAPPA.fi onkin palvellut myös etäopetuksen tukena ja Ulos-Ut-Out – ulkona oppimisen suurtapahtuma toteutetaan sitten kun se on turvallisesti mahdollista.

Viime aikoina olen innostunut…

… siitä, miten kiinnostus ympäristökasvatusta kohtaan on kasvanut opettajien ja kasvattajien keskuudessa. Työssäni haaveilen, että ympäristökasvatus olisi joskus luonnollinen osa jokaisen opettajan ja kasvattajan työtä. Tämä mahdollistaisi sen, että jokaiselle lapselle ja nuorelle olisi mahdollisuus rakentaa vahva luontosuhde.


Maijan materiaalivinkki

MAPPA.fi on palvellut myös poikkeusoloissa etäopetuksen tukena. Tutustu valmiisiin teemareppuihin – teemoja ovat esimerkiksi kevät, etäopetus, ilmastokasvatus, Itämeren ihmeet ja lajintuntemus.

Teemarepuista saat enemmän irti rekisteröitymällä palveluun: pääset kokoamaan itse teemareppuja sekä lisäämään omia materiaaleja muiden käytettäväksi. Voit toki käyttää MAPPAa edelleen helposti ja monipuolisesti myös kirjautumatta. MAPPA.fi


Haastattelu: Niina Mykrä

Kuva: Petri Ihantola

Julkaistu juttusarjassa:
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 9 4541 8151
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3