Pääkirjoitukseen_TuoviKurttio-verk2-2019

Tänä keväänä on nähty ennennäkemätöntä ympäristöliikehdintää: suuria ilmastomielenosoituksia ja koululaisten ilmastolakkoja eri puolilla maailmaa. Myös FEE Suomi on ottanut uudenlaista roolia, askelen verran lähemmäs muita ympäristöjärjestöjä. Meitä pyydettiin mukaan tukemaan ympäristöjärjestöjen yhteistä Korvaamaton-ilmastokampanjaa, koululaisten ilmastolakkoa sekä opiskelijoiden ilmastolakkoa. Päätimme lähteä mukaan järjestönä kaikkiin näihin.

Myöhemmin kuulin, että joillekin Vihreä lippu -kouluille oli antanut rohkeutta toimia se, että kannustimme osallistumaan koululaisten ilmastolakkoon. FEE Suomi oli mukana suurella ilmastomarssilla 6.4. vaatimassa ympäristökasvatusta yhtenä ratkaisuna ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Tänä keväänä FEE Suomi ottaa muutenkin askeleita uusiin suuntiin. Käynnistämme yhdessä Siemenpuu-säätiön kanssa globaalikasvatushanketta, jonka keskiössä ovat ilmastonmuutoksen vaikutukset ja ratkaisut etelän yhteisöissä. Tulossa on opetusmateriaalia, videoita sekä kouluvierailuja. Tämän hankkeen kautta laajennamme ilmastonmuutoksen näkökulmaa myös etelän maihin ja voimme nähdä ilmastonmuutoksen siellä elävien ihmisten silmin.

Osallistu strategian luomiseen

Olemme ottamassa harppauksen myös opettajien täydennyskoulutukseen. Valmistelemme syksyllä käynnistyvää täydennyskoulutushanketta luonnon monimuotoisuudesta ja monialaisesta opetuksesta. Koulutushanke toteutetaan yhdessä WWF Suomen ja luontokoulujen kanssa. Tämän puolitoista vuotta 2019–2020 kestävän hankkeen aikana toteutamme opettajankoulutuksia eri paikkakunnilla. Tulevana syksyllä koittaa myös FEE Suomen vuoro kouluttaa Fingo – Suomalaiset kehitysjärjestöt ry:n koordinoimassa Transformer 2030 -hankkeessa, joka on opettajien täydennyskoulutushanke.

FEE Suomen toimintakenttään tulee nyt jatkuvasti uusia avauksia. Tässä ajassa järjestöllämme on kysyntää. Uusia yhteydenottoja, yhteistyötarjouksia ja -ehdotuksia tulee viikoittain ja välillä päivittäin.

Kaiken tekemisen keskellä FEE Suomi työstää tänä vuonna erittäin tärkeää sisäistä prosessia: uutta strategiaa viisivuotiskaudelle 2020–2024. Strategian tekeminen on juuri nyt erittäin ajankohtaista, kun toimintamme laajenee. Mikä on FEE Suomen toiminnan päämäärä? Miksi järjestömme on olemassa? Millainen olisi unelmien FEE Suomi? Osana strategiaa keräämme näkemyksiä ja ajatuksia jäseniltämme ja seuraajiltamme. Osallistuthan sinäkin ja olethan mukana viitoittamassa uusia askeleita kanssamme! Linkki strategiakyselyyn löytyy täältä.

Teksti: Sinikka Kunttu

Kuvat: Tuovi Kurttio ja Matti Aalto

Julkaistu juttusarjassa:
Artikkelin aiheet: ,
FEE Suomi

Ympäristökasvatusjärjestö
FEE Suomi
Lintulahdenkatu 10, 5. krs

00500 Helsinki

+358 45 123 8419
toimisto@feesuomi.fi
Y-tunnus 1057125-3

Tilaa uutiskirje

Saat ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat koulutukset, tapahtumat, materiaalit ja tutkimusuutiset näppärästi sähköpostiisi! Tietosuojaselosteemme löytyy tästä.